Byggindustrin
1 min lästid

Smidmek får uppdrag vid höghus i Trelleborg

5:e juli 2023, 10:40
Smidmek får uppdrag vid höghus i Trelleborg
Herklues, Trelleborg. Bildkälla: Smidmek.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Huset kommer att bli Trelleborgs näst högsta byggnad efter stadens vattentorn. De tre första våningarna blir kontorslokaler åt kommunen medan resterande våningar blir hotell.

– En pool med glasbotten ska sticka ut från fasaden vilket gör stommontaget extra komplext och spännande, säger Peter Alriksson, vice VD på Smidmek.

Smidmek har slutit avtal med Byggnadsfirman Otto Magnusson om att på totalentreprenad projektera, leverera och montera stommen till det nya höghuset i Trelleborg.

– Det kommer att blåsa rejält, men det har vi erfarenhet av. Till exempel uppför vi just nu det 24 våningar höga huset Brf Celsius i Göteborg. En annan intressant utmaning är poolen som kommer att sticka ut från fasaden högt upp på byggnaden. Det innebär att vi kommer att behöva hantera tunga laster på hög höjd i stommen, säger Peter Alriksson.

– Det är väldigt roligt att vi får vara med och bygga ett nytt landmärke i Trelleborg tillsammans med Byggnadsfirman Otto Magnusson som är en ny beställare för Smidmek, säger Peter Alriksson.

Montagestart är planerad till oktober i år och huset ska stå klart vid årsskiftet 2025-2026.

#byggnadsfirman otto magnusson #otto magnusson #smidmek #trelleborg #trelleborgs kommun
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0