Byggindustrin
2 min lästid

NCC ska renovera Avicii Arena

4:e juli 2023, 06:53
NCC ska renovera Avicii Arena
Bildkälla: NCC.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

1989 invigdes Stockholm Globe Arena, en av Sveriges mest besökta evenemangsarenor. Det var NCC som byggde arenan och som 2010 kompletterades med glasgondolerna SkyView. För två år sedan fick Stockholm Globe Arena namnet Avicii Arena. NCC ska nu renovera och modernisera arenan.

– SGA Fastigheter har under ett flertal år arbetat med att finna det bästa sättet att uppgradera den fantastiska Avicii Arena, Globen, för framtiden på ett klokt och ansvarsfullt sätt, inom ramarna för Stockholms kommunfullmäktiges beslut. Vi har haft med oss några av de bästa internationella konsulterna i Europa för att projektera ombyggnationen och nu välkomnar vi NCC som samarbetspart till oss så att vi i nära samverkan kan se till att den ikoniska arenan fortsatt har rollen som en av världens mest fantastiska arenor, säger Mats Viker, VD SGA Fastigheter.

NCC:s uppdrag omfattar renovering och modernisering av arenarummet. NCC kommer även att bygga nya gondol-lounger och en ny konstruktion, en ring, ovanför arenans ekvator. Från ringkonstruktionen byggs bland annat en ny rigg och en konstruktion för rörliga paneler.

– Att uppdatera en unik och komplex byggnad som Avicii Arena måste göras varsamt, med respekt för byggnadens historiska utseende och med moderna krav och teknik i fokus. Vi är väldigt stolta över att få återkomma till detta landmärke som NCC byggt, vidareutvecklat och nu ska modernisera, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

Avicii Arena är en av Stockholms mest välkända byggnader. Den är också blåklassad av Stadsmuseet i Stockholm, vilket betyder att den bedöms vara särskilt värdefull och har ”synnerligen höga kulturhistoriska värden”. SGA Fastigheter har tillsammans med NCC samarbetat med ett internationellt designteam för att säkerställa detta.

Projektet planeras vara färdigställt i början av 2025.

#avicii arena #bostadsbyggande #globen #ncc #sga #stockholm #stockholms stad
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0