Byggindustrin
1 min lästid

JSB vinner kontrakt för skolbygge i Vellinge

27:e juni 2023, 13:24
JSB vinner kontrakt för skolbygge i Vellinge
Bildkälla: JSB Construction.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

JSB Construction står som totalentreprenör för om- och tillbyggnad av Sundsgymnasiet Tornhuset. Bygglovsprojektering är påbörjat och byggstart planeras till december 2023. Skolan beräknas stå klar våren 2025.

Om- och tillbyggnationen av Sundsgymnasiets fastighet, Tornhuset, kommer att ge plats åt ytterligare 130 gymnasiestuderande. Utöver fler lektionssalar, grupprum och arbetsrum kommer även matsal och tillagningsköket att utvidgas för att möta det ökade elevantalet. Projektet utförs i två delar med en total byggyta om 2 400 kvm (BTA).

– Det är med stor glädje vi på JSB ser fram emot att ta oss an om- och tillbyggnationen av Sundsgymnasiet Tornhuset. Genom detta projekt kommer vi inte bara möta skolans behov av utökad kapacitet, utan också bidra till samhället genom att ge ungdomarna i Vellinge med omnejd de bästa förutsättningarna för sin utbildning och utveckling, säger André Ilvemark, Regionchef JSB Syd.

Sundsgymnasiet består av tre skolbyggnader: Borgen, Bryggan och Tornhuset. I Tornhusets fastighet finns även en folktandvård, en vårdcentral och ett bibliotek. Under byggtiden kommer den pågående verksamheten tas i beaktning för att kunna fortlöpa på bästa möjliga vis. Projektet utförs i två delar. Ombyggnation cirka 1210 kvm BTA och tillbyggnation cirka 1163 kvm (BTA).

#jsb #vellinge #vellinge kommun
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0