Byggindustrin
1 min lästid

Peab bygger om sjukhus i Umeå

22:a juni 2023, 07:21
Peab bygger om sjukhus i Umeå
Bildkälla: Peab.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Det är byggnad 4 och 10 som ska byggas om för att moderniseras och vara bättre anpassade till den vårdverksamhet som bedrivs där.

– Jag är väldigt stolt över vårt goda samarbete med Region Västerbotten och att vi med lokala resurser bygger om en viktig samhällsfunktion som Norrlands universitetssjukhus. Vi har under flera år arbetat på NUS i olika projekt, vilket har gett oss god erfarenhet av de utmaningar som finns rent logistiskt samtidigt som den befintliga verksamheten är igång, säger Susanne Hallberg, regionchef på Peab.

– Från Regionen känns det mycket bra att få starta med detta projekt. Det är efterlängtade lokaler, centralt belägna på sjukhuset. Vi har redan en vård i världsklass och då känns det extra bra att även få erbjuda lokaler av högsta klass. Att Peab är med och hjälper oss med detta känns både tryggt och bra, säger Lukas Bergner, projektchef på Region Västerbotten.

Uppdraget är en totalentreprenad i partnering med byggstart hösten 2023 och beräknas vara klart för att lämnas över under våren 2025.

#peab #umeå
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0