Byggindustrin
1 min lästid

NCC tar hem stor badhusorder i Norge

22:a juni 2023, 07:16
NCC tar hem stor badhusorder i Norge
Illustration: Nuno Arkitektur.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

NCC, Oslobygg KF, Nuno Arkitektur och andra konsulter har sedan maj 2022 tillsammans utvecklat och projekterat det nya badhuset till en modern anläggning med många olika slags faciliteter.

Badhuset kommer omfatta drygt 8 600 kvadratmeter, med en huvudbassäng med åtta 25-meters banor, en dykbassäng, barnbassäng, familjebassäng, träningsbassäng, jacuzzi, vattenrutschbana, varm och kall avsvalkningspool samt tre bastur. Det kommer också byggas sociala utrymmen, gym, aktivitetsrum, caféer och kontorslokaler för de anställda.

‒ NCC har genom åren byggt en mängd badhus. Den erfarenheten och kunskapen använder vi nu för att skapa ett badhus med beständig kvalitet och effektiv drift. Samarbetet tillsammans med Oslobygg KF och övriga parter har varit mycket konstruktivt och Oslos invånare kan se fram emot ett modernt badhus med full service, säger Catarina Molén-Runnäs, affärsområdeschef NCC Building Nordics.

NCC och Oslobygg KF har ambitiösa klimatmål för projektet, och byggprocessen kommer att genomföras som en fossilfri byggarbetsplats med stor användning av utsläppsfria byggmaskiner. Anläggningen kommer även att få sedumväxter och solpaneler på taket.

Byggnationen inleds omgående och förväntas vara färdigställt 2026.

#ncc #nuno arkitektur #oslobygg kf
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0