Byggindustrin Bostad
1 min lästid

NCC vinner stor renoveringsorder i Danmark

21:a juni 2023, 07:45
NCC vinner stor renoveringsorder i Danmark
Bildkälla: NCC.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Bostadsområdet byggdes på 1960-talet och är nu i behov av renovering. Här ska det nu skapas ljusa, moderna och energieffektiva bostäder för de boende i området, och äldre problem med köldbryggor och fukt ska åtgärdas i lägenheterna.

De boende kommer bland annat att få nya, större badrum, nya kök och nya ytskikt. De tekniska installationerna kommer att bytas ut och husen kommer att få ny ventilation och värmeanläggningar.

I NCC:s uppdrag ingår även att förse husen med nya tak, fönster och entréer samt balkonger i samtliga kvarter. I elva av husen kommer även hissar installeras. Utomhusområdena kommer att förnyas för att skapa aktiviteter för alla åldrar året runt. Det ska bidra till att främja social aktivitet och gemenskap, som tillsammans kan skapa ett säkert och trevligt bostadsområde.

‒ Sådana här stora och omfattande renoveringsprojekt är precis en av våra kärnkompetenser. Här säkerställer vi att de boende får moderna och energieffektiva lägenheter och en bra boendemiljö i områdena runt husen. Vi tar helt enkelt ett helhetsgrepp för att lyfta hela området, säger Catharina Molén-Runnäs, affärsområdeschef NCC Building Nordics.

Arbetet inleds i tredje kvartalet 2023 och förväntas avslutat under sommaren 2027.

#fällesbo #ncc #ncc building #ncc building nordics
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0