Byggindustrin Bostad
1 min lästid

NCC får order på studentbostäder i Uppsala

16:e juni 2023, 08:09
NCC får order på studentbostäder i Uppsala
Illustration: Sweco.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Projektet går under namnet Fältläkaren och ligger i Uppsala. NCC:s uppdrag omfattar nybyggnation av 276 lägenheter som kommer att fördelas i tre huskroppar med fem våningar. Lägenheterna kommer att ha 1-2 rum i storlekarna 25-40 kvm.

– Jag är oerhört glad och stolt över att vi nu äntligen kommer loss med att bygga nya hyresrätter i Uppsala. Nu sätter vi spaden i marken och fortsätter arbetet med att bidra till att Uppsala blir en ännu bättre studentstad, säger Mattias Tegefjord, VD Uppsalahem.

Parterna har de senaste 15 åren färdigställt över 2 000 bostäder tillsammans. Ett första spadtag för Fältläkaren, och ytterligare 276 bostäder, kommer att ske den 21 juni.

– Tillsammans med Uppsalahem har vi haft ett givande projekteringsarbete där vi utmanade detaljplanen och lyckades tillskapa fler kvadratmeter, till en yta motsvarande cirka 25 extra lägenheter. Studentbostäderna är funktionella och blir ett efterlängtat tillskott på studenternas bostadsmarknad i Uppsala, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

Första inflyttning beräknas mot slutet av 2024 och projektet planeras vara färdigställt 2026.

#ncc #sweco #sweco architects #uppsala #uppsalahem
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0