Byggindustrin
2 min lästid

NYAB:s besked: Kan flytta till Sverige

7:e juni 2023, 09:09
NYAB:s besked: Kan flytta till Sverige
Genrebild. Bildkälla: NYAB.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

NYAB meddelar nu att dessa undersökningar även inkluderar en övervägande om att flytta moderbolaget från Finland till Sverige och samtidigt noteras på Nasdaq Stockholm.

En genomförbarhetsanalys för en sådan potentiell transaktion pågår. Inget beslut om hemflyttning eller en överföring eller dubbelnotering har ännu fattats, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

NYAB har gjort en preliminär bedömning att en flytt av moderbolaget till Sverige skulle ge bättre förutsättningar för en notering eller dubbelnotering i Stockholm. En notering i Stockholm skulle sannolikt ge NYAB bättre tillgång till kapitalmarknaderna och förbättra likviditeten för dess aktier.

Dessutom bedrivs majoriteten av NYAB:s verksamhet i Sverige och de flesta av dess aktier ägs av aktieägare bosatta i Sverige, vilket ytterligare stöder möjligheten till en överföring av moderbolaget och noteringen till Sverige. NYAB bedömer att ytterligare information om den potentiella överföringen kan tillhandahållas under andra halvan av 2023.

ABG Sundal Collier agerar som finansiell rådgivare och Hannes Snellman som juridisk rådgivare åt NYAB i samband med den potentiella flytten och överföringen av noteringen.

Läs även:

NYAB utökar koncernledningen med Petersen
7:e juni 2023
Byggindustrin
NYAB utökar koncernledningen med Petersen
Rekryteras från Paramount.
#nyab
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0