Byggindustrin
1 min lästid

Serneke förlänger avtal med statligt bolag

29:e maj 2023, 09:42
Serneke förlänger avtal med statligt bolag
Foto: Felix Gerlach.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Serneke är ett av fyra utvalda bolag som sedan 2019 har ramavtal med Specialfastigheter, det statliga bolag som äger, utvecklar och förvaltar bland annat kriminalvårdsanstalter, domstolsbyggnader och polisfastigheter.

Avtalet innehöll optioner om förlängning på två plus tre år. Nu verkställs den andra och sista av de möjliga förlängningarna och avtalet gäller till den 31 maj 2026. Utöver ramavtalet gällande större projekt med ordervärde över 100 miljoner har Serneke även ett ramavtal med Specialfastigheter gällande projekt i storleksordningen 5 – 100 miljoner kronor.

Serneke bygger för närvarande flera anstalter åt Specialfastigheter, men även domstolsbyggnader, polishus och en rad andra samhällsfastigheter på olika håll i landet.

– Vi är väldigt glada att få möjlighet att genomföra nya projekt tillsammans med Specialfastigheter framåt. Förlängningen innebär en potentiell ordervolym om vi fortsätter utveckla vårt samarbete, och driver vidare i den riktning vi startat. Avtalet kring viktiga samhällsfastigheter innebär en trygghet i en tid då bostadsbyggandet minskar och innebär ytterligare förstärkning av vår projektportfölj, säger Mikael Hultqvist, VD Serneke Sverige.

#serneke #specialfastigheter
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0