Byggindustrin Bostad
1 min lästid

Par hävde bostadsköp – byggjätten får betala

25:e maj 2023, 14:00
Par hävde bostadsköp – byggjätten får betala
Foto: Jessica Gow/TT.
Christopher Blanck Christopher Blanck
Like 0

År 2016 tecknade ett par ett förhandsavtal om köp av en lägenhet i Arenastaden i Solna. Lägenheten skulle stå klar 2017 men problem uppstod och Peab meddelade att inflyttningen skulle ske 2018. Då bestämde sig köparna för att de inte länge ville ha lägenheten på grund av att ekonomin förändrats och banken backat.

Peab vägrade att häva köpet och hävdade avtalsbrott medan paret pekade på att förseningen var skäl att dra sig ut. Ärendet togs upp i domstol där Peab stämde paret på 1,8 miljoner kronor för lägenhetens värdefall – den såldes vidare till ett lägre pris, samt mäklar- och rättegångskostnaderna.

En oenig tingsrätt gick där på köparnas linje då förhandsavtalet, som Peab ansett vara bindande, varit för luddigt formulerat vad gäller tillträdesdatum, vilket lokaltidningen Mitt i var först med att rapportera.

Som förlorande part tvingas Peab betala 416 000 kronor i rättegångskostnader.

Peab kommer nu att överklaga domen.

”Särskilt eftersom domarna var oeniga. Det är angeläget för både oss och köparna att veta vilka regler som gäller när man tecknat ett avtal”, skriver Peabs pressavdelning till Mitt i.

#arenastaden #byggnationer #domstol #lägenhet #peab #solna #tingsrätt
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0