Byggindustrin Bostad
1 min lästid

Zengun bygger 113 bostäder i Ursvik

23:e maj 2023, 07:00
Zengun bygger 113 bostäder i Ursvik
Bildkälla: Zengun.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Projektet inkluderar 113 lägenheter, varav 36 stycken är vikta för 65-plussare. På de nedersta våningsplanen planeras också för restaurang, café och kulturverksamhet med bibliotek, musik och dans.

Projektet är uppdelat i två faser, projekteringsfas och produktionsfas. Zengun och Förvaltaren startar projekteringen omgående och byggstart sker under 2023.

– Vi är glada att få bidra till utvecklingen i Ursvik och skapa fler attraktiva bostäder här. Projektet har höga hållbarhetsambitioner, och vi utgår ifrån en trästomme, vilket har många fördelar. Förvaltarens vision för Kvarteret Kvarnstugan ligger i linje med vårt klimatarbete där vi hela tiden jobbar hårt för att minska klimatavtrycket, säger Kajsa Flack, arbetschef på Zengun.

– Det är glädjande att vi nu kan ta nästa steg i utvecklingen av Sundbyberg. Genom att vi säkrat en samarbetspartner i Zengun kan vi fortsatta arbetet med att planera för vad som ska bli ovan mark och utgöra ett nytt centralt landmärke för västra Ursvik. Det är heller inte vilken produkt som helst vi bygger, vi tillskapar varierade boendeformer, bygger rum och ytor för allmänheten och försörjningssystem för närområdet. Allt detta gör vi på ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart sätt, säger James Dahnér, Projektchef Förvaltaren.

#förvaltaren #sundbyberg #sundbybergs stad #ursvik #zengun
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0