Sponsrad
3 min lästid

Thermory och Woodsafe levererar värmebehandlat och brandimpregnerat trä

22:a maj 2023, 10:02
Thermory och Woodsafe levererar värmebehandlat och brandimpregnerat trä
Sponsrad
Like 0

”Jag är väldigt stolt över att få förtroendet från en respekterad pionjär, innovatör och industriledare inom värmebehandlat trä. Tillsammans kommer vi att bidra till ett hållbart samhälle med skogen som resurs,” säger Woodsafes grundare och VD Thomas Bengtsson.

”Vi strävar efter att förbättra miljön vi lever i. Urlakningssäkert brandimpregnerat trä har länge varit en utmaning vid konstruktion av stora offentliga eller privata byggnader i trä. Efter en lång testperiod där olika teknologier har utvärderats är vi glada över att ingå ett samarbete med Woodsafe för att erbjuda en hållbar extra egenskap till våra produkter i äkta trä” berättar Simmo Soomets, VD för Thermory.

“Det känns inspirerande att slå samman våra expertområden – värmebehandlat och hållbart brandskyddat trä – i kombination med Thermorys hållbara produkter och Woodsafes lågenergiproduktion och presentera vår gemensamma lösning för den globala marknaden”, säger Woodsafes produkt- och affärsutvecklingschef Peter Johnson.

Om Woodsafe Timber Protection AB

Woodsafe Timber Protection AB är Europas största förädlingslänk mellan träindustrin och byggherre. Vi tillverkar hållbart brandimpregnerat trä, ingenting annat. I mer än 20 år har Woodsafe levererat brandimpregneringstjänster till byggsektorn för hållbara samhällen byggda av skogens resurser. I samarbete med våra samarbetspartners är vi marknadsledande tillverkare av brandimpregnerade träprodukter, med stort fokus på att vara innovativa för en hållbar framtid. Vi vill göra vår del för ett hållbart samhälle genom att producera brandskyddat trä, där koppling mellan stadslivet och naturen skapar harmoni och lugn.

Om Thermory AS

Thermory är en ledande producent av värmebehandlat trä och bastumaterial med mer än 25 års erfarenhet och ett globalt nätverk av distributionspartners i 50+ länder. Thermorys mission är att påverka långsiktigt; att förbättra miljön omkring oss med hållbara produkter i äkta trä, minska vår verksamhets avtryck på miljön samt fortsätta vara innovativa och utvecklas. Med endast värme och ånga skapar Thermory hållbar och klimattålig invändig och utvändig panel, trall, golv och bastumaterial som utmärker sig inom såväl prestanda som utseende.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0