Byggindustrin
1 min lästid

Zengun får byggorder för Söderhallarna

15:e maj 2023, 07:06
Zengun får byggorder för Söderhallarna
Bildkälla: Zengun.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Projektet syftar till att stärka Söderhallarna som en självklar matdestination och kreativ mötesplats vid Medborgarplatsen i Stockholm, skriver Zengun.

Fastigheten omfattar idag ca 38 000 BTA och klassificerades 2019 enligt den högsta kulturbevarande nivån. Det innebär ett högt skydd både interiört och exteriört av den postmodernistiska arkitekturen. Parallellt med att byggnaden succesivt tomställs för renovering driver Atrium Ljungberg en detaljplan för en tillbyggnad om drygt 3 000 kvm.

– Vi är mycket glada att tillsammans med Atrium Ljungberg ta nästa steg i arbetet för att skapa en mer sammanhängande stadsmiljö vid Medis. Genom avtalet om fas 1 – planering och projektering, säkrar vi ett bra och effektivt utförande av hela entreprenaden, säger Mick Salonen, VD och koncernchef, Zengun.

– Nya Söderhallarna blir ett hem för matupplevelser och kreativa näringar i hjärtat av Södermalm. Vi kommer också att förbättra orienteringen i kvarteret med tydligare entréer och stråk genom huset för att skapa en levande mötesplats för både södermalmsbor, stockholmare och långväga besökare, säger Kati Stork, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg.

Projektet har höga hållbarhetsmål och ska miljöcertifieras enligt BREEAM SE Bespoke till nivå Very good.

#atrium ljungberg #södermalm #stockholm #zengun
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0