Bostad
2 min lästid

NCC bygger om gammal spritfabrik

5:e maj 2023, 07:27
NCC bygger om gammal spritfabrik
Illustration: Link Arkitektur.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Projektet genomsyras av att ta tillvara så mycket befintligt material som möjligt. I ett första skede har parterna tillsammans planerat och budgeterat projektet samt genomfört förberedande markarbete, rivning och återbruksinventering. Nu övergår projektet i byggfas, skriver NCC i ett pressmeddelande.

– I nära samarbete med NCC ska vi omvandla Eslövs gamla spritfabrik till moderna hyresbostäder och Ebos nya kontor. Återbruk är den röda tråden och vi vill bevara känslan av gammal industribyggnad, samtidigt som vi lever upp till dagens digitala förväntningar och byggnormer. Projektet bjuder på många byggtekniska utmaningar, till exempel att bevara fasaderna intakta, säger Ebos vd Kristina Forslund.

NCC:s uppdrag är att skapa 55 moderna lägenheter, nytt huvudkontor och bobutik för Ebo samt underjordiskt garage. Totalt omfattar projektet ny- och ombyggnad av sju huskroppar.

– Ebo är en föregångare som ser potentialen och värdet i att återbruka högkvalitativt material, det är viktigare idag än någonsin tidigare. Vi är glada över förtroendet och ser fram emot att vara med och väva samman Eslövs industrihistoria med framtiden, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

Uppdraget genomförs som en totalentreprenad i samverkan, där NCC i ett första skede tillsammans med Ebo har planerat, budgeterat och projekterat systemhandlingar samt enats om ett riktpris. Parallellt med detta arbete har NCC på uppdrag av Ebo genomfört mark- och saneringsarbeten samt rivning och återvinning.

Första inflyttning beräknas till slutet av 2024.

#ebo #eslöv #link arkitektur #ncc
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0