Byggindustrin
1 min lästid

Veidekke och Brinkab får sågjobb i Hudiksvall

14:e april 2023, 07:11
Veidekke och Brinkab får sågjobb i Hudiksvall
Foto: Holmen Wood Products.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Projektet är en generalentreprenad med ett ordervärde på cirka 90 miljoner kronor och planeras vara klart i början av 2024.

– Sågverken är navet i Holmens cirkulära affär och investeringen på Iggesunds Sågverk visar hur viktig trävaruaffären är för koncernen, säger Magnus Malmström, platschef på Iggesunds Sågverk.

– Vi tackar Holmen Wood Products för förtroendet. Detta är ett projekt där vi får visa upp Brinkabs och Veidekkes samlade kompetens och leverera ett komplicerat projekt från ax till limpa, säger Lars Nyberg, arbetschef på Brinkab.

I uppdraget ingår nybyggnation av hyvleri i anslutning till sågverket på cirka 4 000 kvm med tillhörande pålning. När det nya hyvleriet med tillhörande timmersortering är på plats beräknas kapaciteten för sågverket kunna öka till drygt 450 km3 per år att jämföra med dagens 380 km3 när full effekt väntas nås i slutet av 2024.

Moderniseringen möjliggör också att snickerifuru av lägre kvaliteter kan ersättas av konstruktionsvirke i både gran och furu.

– Det är kul att komma igång med denna milstolpe för Veidekkes byggverksamhet i Gävleborg. Nu ska vi tillsammans leverera ett projekt i toppklass, säger Krister Olsson, regionchef på Veidekke Bygg Öst.

#hudiksvall #iggesunds sågverk #sågverk #veidekke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0