Byggindustrin
1 min lästid

Veidekke bygger tre idrottshallar i Stockholm

16:e mars 2023, 12:58
Veidekke bygger tre idrottshallar i Stockholm
Bildkälla: Nystad.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Entreprenadsumman uppskattas till cirka 215 miljoner kronor och produktionen påbörjas under våren.

Sportanläggningen är en del av Nystads utveckling på fastigheten där Veidekke tidigare även fått i uppdrag att uppföra en grundskola för cirka 1 000 elever.

– Vi är glada att ha tecknat entreprenadavtal med Veidekke och därmed kunna påbörja byggnationen av tre nya fullstora idrottshallar med Idrottsförvaltningen som hyresgäst. Det här kommer bli Stockholms finaste idrottsanläggning och den är framförallt till för stadens barn och ungdomar, säger Niklas Skerfving, Projektchef på Nystad.

Den nya idrottsanläggningen på 8 100 kvm kommer gå under namnet Tellusborgshallen och nyttjas av både skolverksamheter och föreningsliv. Utöver idrottshallarna inrymmer anläggningen även funktioner som rörelserum, café, omklädningsrum och personalutrymmen.

– Vi är mycket glada över att ha tilldelats den här entreprenaden och ser fram emot att få uppföra den här fina anläggningen. Segmentet samhällsfastigheter är prioriterat för oss och det här visar att vi är en konkurrenskraftig byggare inom hela den kategorin, säger Linus Wåhlin, arbetschef Veidekke Bygg Stockholm.

Byggnaden har en tydlig miljöprofil – med både sedum och solcellsanläggning på taket – och kommer certifieras enligt Miljöbyggnad.

#idrottshall #nystad #nystad stadsutveckling #stockholm #veidekke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0