Byggindustrin
2 min lästid

K-Prefab säljer anläggning – varslar 37

15:e mars 2023, 14:31
K-Prefab säljer anläggning – varslar 37
Stefan Paulsson. Bildkälla: K-Prefab.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Detta som ett led i att fokusera på bolagets kärnverksamhet som är att erbjuda kompletta stomentreprenader för bostäder, samhällsfastigheter, industri och lager, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

På anläggningen i Borensberg har verksamheten primärt bestått av att tillverka stödmurar och kabelbrunnar. Då K-Prefab valt att fokusera tid och resurser på kärnverksamheten inom kompletta stomentreprenader varslade bolaget i december 2022 samtliga 37 anställda vid produktionsanläggningen om uppsägning.

Anläggningen i Borensberg har stått för mindre än fyra procent av K-Prefabs omsättning på årsbasis.

–  Det är positivt att vi genom denna affär kan garantera fortsatt drift av anläggningen med nya ägare. Framför allt är jag glad för att arbetstillfällen räddas kvar. Jag och övriga inom K-Prefab vill tacka alla anställda på anläggningen för ett gott jobb genom åren. För K-Prefabs del innebär försäljningen att vi med full kraft kan fokusera på att erbjuda ännu bättre stomentreprenader, säger Stefan Paulsson, VD för K-Prefab.

“Hoppas utveckla efterhand”

Tranås Cementvarufabrik AB med ägarna Johan Nyman, Daniel & Jenny Strand ser fram emot övertagandet.

–  Det är många saker som känns bra, stödmurar och övriga produkter kompletterar vårt sortiment i Tranås på ett bra sätt och det är samma typ av kunder. Det känns också bra att bidra till att fabriken i Borensberg får leva vidare, vi hoppas också utveckla fabriken efterhand. Fabrikens nya namn blir
Borensbergs Cementvarufabrik AB och kommer att drivas som ett fristående dotterbolag under Tranås Cementvarufabrik AB, säger de nya ägarna.

Försäljningen sker genom att samtliga aktier i det dotterbolag som äger produktionsanläggningen i Borensberg avyttras. Tillträde beräknas ske den 3 april 2023.

Läs även:

19:e januari 2023
Byggindustrin
Han blir VD för K-Prefab
Blir chef för 600 anställda.
#borensberg #k-prefab #tranås cementvarufabrik #varsel
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0