Byggindustrin
2 min lästid

Två nya chefer till Adapteo

13:e mars 2023, 10:42
Två nya chefer till Adapteo
Lina K Wiles. Bildkälla: Adapteo.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Båda kommer att rapportera till Johanna Persson, VD och koncernchef för Adapteo.

Adapteo, ett bolag inom anpassningsbara och cirkulära bygglösningar i norra Europa, har haft en betydande intäktstillväxt under de senaste åren. När företaget nu går in i den nästa fas i sin tillväxtresa, ansluter Jeffrey de Clercq till Adapteo i den nyutnämnda rollen som som CCO.

Han kommer närmast från tjänsten som marknadsgruppens försäljnings- och marknadsföringsdirektör för Storbritannien och Nordics på Otis Elevator. Han har en omfattande erfarenhet från 15 år i ledande befattningar inom försäljning och marknadsföringspositioner.

Doktor i ekologi

Lina K Wiles har senast haft rollen som som hållbarhetschef på OKQ8. Hon har omfattande erfarenhet av att leda hållbarhetsarbete från globala företag som t.ex. Tetra Pak, Elis och ÅF. Hon har en doktorsexamen i ekologi och ekotoxikologi från Lund Universitet.

– Adapteos hållbarhetsambitioner är höga, och vi ser ett behov av att separera våra hållbarhetsarbete till en egen funktion för att accelerera ännu mer. Vår nya Chief Sustainability Officer kommer att rapportera direkt till mig och spela en nyckelroll för våra kunder. Jag är övertygad om att vårt engagemang för hållbar utveckling kommer att vara en konkurrensfördel för Adapteo på vår resa framåt, säger Johanna Persson, VD och koncernchef.

#adapteo
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0