Arkitektur
1 min lästid

Link Arkitektur får uppdrag för ny stadsdel

7:e mars 2023, 11:25
Link Arkitektur får uppdrag för ny stadsdel
Vision för den kommande tunnelbanestationen Södra Hagalund. Bildkälla: SL.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Området vid den nya tunnelbanestationen i Södra Hagalund ska omvandlas från trafikled till en levande stadsdel med bostäder, kontor och service. Vid den västra tunnelbaneuppgången har Link Arkitektur arbetat med planeringen och utformningen av ett större område.

– Den här typen av uppdrag blir alltmer komplexa. De oexploaterade tomterna i våra storstäder är färre och ofta knepigare att jobba med. Både Vasakronan och vi på Link har högt satta hållbarhetsambitioner som behöver garanteras från tidigt skede till genomförande. För att möta de kraven behöver vi ett agilt förhållningssätt och vi måste jobba aktivt med våra analyser. Där är våra digitala verktyg ovärderliga, säger Karin Hammarskiöld, ansvarig för urbanism på Link Arkitektur.

Intressena och behoven i områdets olika utbyggnadsetapper, har allt annat än raka avgränsningar. Ändå behöver kvarteren utformas obehindrat över tomtgränserna. I samma 3D-modeller som arkitekterna jobbar med gestaltningen har därför ett dataskript använts, skriver Link i ett pressmeddelande.

Arbetet med den nya stadsdelen genomförs i etapper under lång tid, tunnelbanan invigs 2028-2029.

#link arkitektur #nya tunnelbanan #södra hagalund #vasakronan
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0