Byggindustrin
1 min lästid

Serneke får förskoleorder i Borås

1:a mars 2023, 08:16
Serneke får förskoleorder i Borås
Illustration: Tyréns.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Äventyrets förskola kommer att byggas för nio hemvister med plats för totalt 120 barn uppdelat för yngre och äldre barn. Den nya förskolan kommer att byggas som en suterrängbyggnad där första plan innehåller tillagningskök och personalutrymme. På plan två placeras hemvister, matsal, ateljé samt en gemensam samlingslokal. Byggnaden kommer att förses med solcellspaneler.

– Vi ser fram emot att komma i gång att bygga Äventyrets förskola som vi kommer att anpassa efter de omständigheter och förutsättningar som Borås Stad har utgått ifrån. Vi kommer att göra vårt yttersta för att detta ska bli en riktigt bra miljö för kommunens förskoleverksamhet, säger Peter Andersson, arbetschef på Serneke.

– Som för alla våra nyproducerade byggnader i Borås Stad följer vi P-märkningsprocessen i projektet, vilket ställer höga krav på inomhusklimat, fukt, ljus, akustik och lufttäthet och detta medför att våra byggnader kräver mindre energiförsörjning. Vi ser med spänning fram emot invigningen för Äventyrets förskola, då fylld med förväntansfulla barn, säger Jan-Erik Torild, projektledare på Borås stad.

Byggstart sker enligt plan i slutet av mars i år och den nya förskolan beräknas stå klar under andra kvartalet 2024.

#borås #serneke #tyréns
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0