Byggindustrin
1 min lästid

Sehlhall uppför vårdboende i Nynäshamn

15:e februari 2023, 08:46
Sehlhall uppför vårdboende i Nynäshamn
Visionsbild. Bildkälla: Sehlhall.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Byggstart beräknas ske under det fjärde kvartalet i år med inflyttning hösten 2025.

Affären är Sehlhalls första förvärv i Nynäshamn. Fastigheten Telegrafen 13 ligger centralt vid Bryggargatan 10, endast 200 meter från havet. I närhet till fastigheten finns kommunikation, restauranger, handel och parker.

På fastigheten, som medger en exploatering om 4 700 kvm BTA, kommer Sehlhall uppföra ett vård- och omsorgsboende om femtio lägenheter samt ett gruppboende om sex lägenheter.

– För att delta i upphandlingen tecknade Vardaga ett 17-årigt hyresavtal med oss. Nu har de vunnit och vi kan ta fart med projekteringen. Det kommer att bli ett boende som sätter en ny standard i branschen, säger Anton Bergkvist, ansvarig för vårdbostäder på Sehlhall.

– Att vi kan genomföra projektet i en tid av osäkerhet, där många är passiva, är både roligt och viktigt. Behovet av social infrastruktur är enormt och vi gör vad vi kan för att upprätthålla utbyggnadstakten, säger Dan T. Sehlberg, VD för Sehlhall.

Sehlhall förvärvar fastigheten av U&P Holding AB. Byggstart planeras till fjärde kvartalet 2023, med inflyttning under tredje kvartalet 2025.

#nynäshamn #sehlhall #u&p holding
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0