Bostad
1 min lästid

HSB får markanvisning i Växjö

7:e februari 2023, 15:16
HSB får markanvisning i Växjö
I kvarteret Kavalleriet planerar HSB och Eksjöhus Bostad för 48 radhus i två plan med varierande arkitektur. Bostäderna byggs av trä, både stomme och fasad. Bildkälla: Semrén & Månsson.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Fyra kvarter har ingått i tävlingen och det är Växjö kommun som parat ihop aktörer inom kvarteren. Under våren 2022 kvalificerades HSB vidare i tävlingen för kvarteret Kavalleriet tillsammans med Eksjöhus Bostad. Kort därefter valde HSB och Eksjöhus Bostad att ingå ett samarbete.

– Vi har valt att utveckla kvarteret Kavalleriet tillsammans och därigenom bilda en gemensam fastighet och en gemensam bostadsrättförening. Vi delar höga ambitioner gällande hållbarhet och samsyn av målgrupps- och produktanalys. Med samlad genomförandekraft ges bättre möjligheter att förverkliga projektet samtidigt som bostadsrättsföreningen får ett bättre ekonomiskt- och förvaltningsmässigt underlag, säger Kajsa Högelius, regionchef för HSBs nyproduktion.

I teamet för kvarteret Kavalleriet ingår Eksjöhus Bostad, HSB samt Landskaps- och arkitektkontoren Semrén & Månsson, Tengbom och Urbio.

#eksjöhus bostad #hsb
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0