Byggindustrin
2 min lästid

Derome anställer VD från egna leden

30:e januari 2023, 14:58
Derome anställer VD från egna leden
Bildkälla: Derome Timber.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Den 1 januari tillträdde Linda Andersson tjänsten som VD för Derome Timber där hon tar över efter Gunnar Jakobsson som går i pension. Hon kommer närmast från rollen som koncernmarknadschef inom Derome och har dessförinnan bland annat arbetat med frågor kopplade till svenska skogsbruket på Sveaskog.

– Jag ser fram emot att lära känna mina nya kollegor och att tillsammans med dem fortsätta utveckla verksamheten och våra kunderbjudanden, säger Linda Andersson VD på Derome Timber.

Både i Sverige och internationellt påverkas byggsektorn av inflation och höga räntor. Något som påverkar marknadsläget under kommande år.

– Vi har en utmanande tid framför oss och det gäller för oss att verkligen nyttja det som är våra styrkor, såsom bredden i vårt erbjudande, vår närhet till kunderna och förmåga att snabbt kunna ställa om utifrån deras behov. Det är också en styrka för oss att arbeta både på svensk och internationell marknad eftersom de ofta utvecklas i olika takt vilket ger en mer stabil försäljning, förklarar Linda Andersson.

Satsar trots tuff marknad

Samtidigt som Derome nu möter en tuff marknad satsar företaget för framtiden med omfattande investeringar i utökad sågverksproduktion.

–  Vi tror på en stark framtid för träprodukter och träbyggandet. För att kunna växa med våra kunder genomför vi miljardinvesteringar i utökad produktionskapacitet. Det tillsammans med en enorm kompetens i företaget gör oss till en stark partner på marknaden, avslutar Linda Andersson.

Läs även:

Träföretag satsar 400 miljoner på hemmaplan
8:e oktober 2021
Byggindustrin
Träföretag satsar 400 miljoner på hemmaplan
Investeringen ska öka produktionen och säkra tillgången på sågade trävaror.
#derome #derome timber #sågverk
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0