Bostad
1 min lästid

OBOS byggstartar i Nacka

30:e januari 2023, 13:33
OBOS byggstartar i Nacka
Bildkälla: OBOS.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

På plats fanns förutom byggherren OBOS bland annat kommunstyrelsens ordförande i Nacka kommun Mats Gerdau och framtida grannar.

– Här vill vi skapa en naturban stadsdel, där staden möter naturen. Genom att bygga tätt kommer det att finnas plats för såväl tunnelbana som cykelvägar. I området bidrar en rad olika byggherrar med olika värden, och nu kan vi även välkomna OBOS till Nacka. OBOS bidrar bland annat med spännande lösningar som underlättar för de som ska flytta hemifrån. Jag ser fram emot att se kvarteret växa fram, säger kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau.

“Arbetar långsiktigt”

OBOS koncernchef, Daniel Kjørberg Siraj, som vanligtvis är stationerad i Norge, var också med för att fira det första spadtaget. Han förklarar varför bolaget väljer att byggstarta i Nacka, trots den osäkra marknaden:

– Som medlemsorganisation, med över 500 000 medlemmar i Norge och Sverige, har vi ett uppdrag att leverera bostäder även när marknaden är osäker. Vi arbetar långsiktigt, tror på projektet och ser en stor potential i Nacka. Här kommer vi kunna erbjuda både moderna och miljömässigt hållbara bostäder till personer i livets alla faser.

#nacka #obos
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0