Byggindustrin
2 min lästid

Här är de 5 högsta skraporna som byggs 2023

27:e januari 2023, 12:57
Här är de 5 högsta skraporna som byggs 2023
Bildkällor: Adrian Smith + Gordon Gill Architecture / Skidmore, Owings & Merrill LLP / Pressbild.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Kinas Greenland Shandong International Financial Center på drygt 430 meter är den näst högsta skyskrapan på listan och ska bli staden Jinans högsta skyskrapa. Liksom Wuhan Greenland Center blev GSIFC försenad och öppningen har skjutits fram med ett år.

Greenland Shandong International Financial Center. Illustration: Adrian Smith + Gordon Gill Architecture.

Det tredje högsta på listan, Iconic Tower i Egyptens nya huvudstad, blir Afrikas första superhöga skyskrapa. Byggnaden på cirka 390 meter med 77 våningar stod inför många utmaningar under konstruktionen, inklusive att sätta grunden i den mjuka ökenjorden samt de varma arbetsförhållandena. Den är också en av 20 skyskrapor som kommer att byggas i det centrala affärsdistriktet i den nya huvudstaden.

På fjärdeplats hittas Hengfeng Guiyand Center Tower 1, den högsta av fem byggnader i ett megakomplex i Guiyang, Kina. Den 370 meter höga byggnaden blir den näst högsta i staden och kommer att inrymma lyxlägenheter, butiker och kontorslokaler.

Ciel Tower i Dubai, Förenade Arabemiraten, på nästan 365 meter är femma på listan och ska bli det högsta hotellet i världen. Ciel Tower kommer att ha 1 000 rum och sviter.

#dubai #egypten #kina
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0