Byggindustrin
2 min lästid

Pål Warolin lämnar VD-posten hos Fasadgruppen

24:e januari 2023, 10:00
Pål Warolin lämnar VD-posten hos Fasadgruppen
Pål Warolin. Bildkälla: Fasadgruppen.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Styrelsen har i samråd med Pål Warolin därför beslutat att han fortsätter i sin roll fram till och med dagen för Fasadgruppens årsstämma den 11 maj 2023. Styrelsen har beslutat att utse Martin Jacobsson, idag vice VD och förvärvschef, till ny VD för Fasadgruppen från och med den 12 maj 2023.

–  Fasadgruppen är ett fantastiskt företag som jag är stolt över att ha varit med att bygga under de senaste fem åren, då vi gått från ett hundratal till närmare 2 000 medarbetare i nästan 50 verksamheter. Det finns en väldig kraft i vårt bolag och i rollen som VD ser jag fram mot att ta tillvara på alla de möjligheter som ligger framför oss med fokus på att skapa hållbar och lönsam tillväxt, säger Martin Jacobsson, tillträdande VD för Fasadgruppen.

Var första anställd i moderbolaget

Martin Jacobsson var första anställd i Fasadgruppens moderbolag och arbetade som CFO 2018-19 innan han utsågs till vice VD och förvärvschef. I sin nuvarande roll har han arbetat i nära samarbete med avgående VD Pål Warolin. Martin Jacobsson har tidigare arbetat på Handelsbanken Capital Markets och har en civilingenjörsexamen inom industriell ekonomi från Lunds Tekniska Högskola.

– Pål har varit av stor betydelse för utvecklingen av Fasadgruppen och kommer vara saknad i organisationen. Vi vill rikta ett stort tack till Pål för hans insatser och engagemang under åren som varit”, säger Ulrika Dellby, styrelseordförande för Fasadgruppen och fortsätter:

– Vi är väldigt glada att kunna utse Martin Jacobsson till ny VD för Fasadgruppen. Det är få bolag förunnat att ha en så given efterträdare redan i samband med att nuvarande VD säger upp sig. Martin har liksom Pål spelat en central roll i Fasadgruppens tillväxtresa, har omfattande kunskap om både branschen och förvärvsmarknaden, och åtnjuter stort förtroende i hela organisationen.

#fasadgruppen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0