Byggindustrin Bostad
2 min lästid

MVB bygger 70 lägenheter i Lomma

18:e januari 2023, 09:04
MVB bygger 70 lägenheter i Lomma
Ett orelaterat projekt signerat CA Fastigheter. BIldkälla: MVB.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

CA Fastigheter satsar vidare i området Lomma Norra och utvecklar nu Kvirkelhusen tillsammans med MVB. Det blir 70 lägenheter fördelade på fem bostadshus. Med placering precis ovanför Lomma strand kommer de boende ha närheten till havet samtidigt som den angränsande skogen kommer att fungera som vindskydd.

Husen, med tillhörande 360 graders balkonger, har både namngetts och designats efter den geometriska formen kvirkel, en kvadrat eller rektangel med rundade hörn.

– Vi är glada över att få chansen att tillsammans med CA Fastigheter vara en del av utvecklingen av en kommun i ett expansivt område. Lomma Strand är ett spännande område med ett fantastiskt läge där Kvirkelhusen med sin speciella arkitektur kommer att erbjuda det lilla extra i bostadsväg, säger Thomas Ellkvist, VD MVB Syd.

Ska knyta ihop Lomma

Bostäderna byggs i två etapper där den första omfattar tre hus med totalt 42 lägenheter. Husen kommer att vila på pelare där bostäderna börjar först på plan två. Materialen är genomgående valda för lång hållbarhet och husen kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

Entreprenaden är en del av områdets expansion som kommer att knyta ihop de norra strandnära delarna av Lomma med området runt hamnen. Mats Olsson är ansvarig för CA Fastigheters projektutveckling i området:

– Lomma Norra har en enorm potential och etableringen av de nya bostäderna är ytterligare ett steg till att göra ett redan attraktivt område än mer eftertraktat. Samarbetet med MVB garanterar även kvalitet under resan. Kvirkelhusen påbörjas under januari 2023 och kommer att pågå till tredje kvartalet 2024.

#ca fastigheter #lomma #mvb
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0