Bostad
1 min lästid

Obos och Veidekke köper och bygger utanför Göteborg

12:e januari 2023, 08:29
Obos och Veidekke köper och bygger utanför Göteborg
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Förverkligandet av visionen pågår och just nu byggs såväl infrastruktur som områdets hållbara flaggskeppsbyggnad Lakehouse, ritad av norska arkitekterna Snøhetta.

I höstas gick även HSB in som partner i projektet och tillsammans ska bostadsutvecklingsbolagen nu skapa och genomföra en stadsdel med 1 000 nya hem.

– OBOS arbetar långsiktigt för att säkra nya attraktiva bostäder för våra medlemmar. Jag är därför väldigt glad över att vi ska utveckla och förverkliga visionen om Wendelstrand tillsammans. Här kommer vi att bygga både flerfamiljshus och småhus i ett område i Göteborgsregionen som har nära till både natur, service och storstaden. Vi kan redan nu avslöja att vi kommer erbjuda boköpsmodellen OBOS Deläga, säger Sofia Ljungdahl, VD OBOS Nya Hem.

Förutom områdets nav Lakehouse planeras det också för skola, förskola och ett mobilitetshus med laddstationer och smart service i det natursköna området vid Landvettersjön.

– Vi ser fram emot att bygga ett nytt bostadsområde tillsammans med hög hållbarhetsprofil. Det känns fantastiskt hedrande och inspirerande och vi ska förvalta detta förtroende och leverera hållbara bostäder där människor vill bo, leva och trivas, säger Charlotta Nilsén, verksamhetsområdeschef Bygg Veidekke.

#göteborg #obos #veidekke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0