Arkitektur
2 min lästid

Sweco köper europeiskt bolag

10:e januari 2023, 08:44
Sweco köper europeiskt bolag
Åsa Bergman, VD Sweco. Bildkälla: Sweco.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

VK, som erbjuder tjänster inom bland annat arkitektur, infrastruktur och byggnadskonstruktion är verksamt främst på den belgiska marknaden, men har även verksamhet i Nederländerna, Luxemburg, Storbritannien och Vietnam. Koncernen har en konsoliderad omsättning på omkring 70 miljoner euro.

–  Affären är helt i linje med vår tillväxtstrategi. Världen transformeras vilket driver efterfrågan på såväl specialiserad som bred expertis inom en rad olika områden. Sweco och VK kompletterar varandra väl i fråga om expertis och företagskultur. Dessutom delar vi samma vision om att omvandla samhället i en hållbar riktning. VK är en perfekt match till Sweco och jag vill hälsa våra nya kollegor varmt välkomna, säger Åsa Bergman, VD och koncernchef för Sweco.

–  Den europeiska dimensionen, de gränsöverskridande möjligheterna och det decentraliserade arbetssättet tilltalar oss på alla sätt. Jag är övertygad om att vi tillsammans med Sweco kommer att genomföra många fantastiska, nyskapande projekt som i slutänden gynnar våra kunder, medarbetare och samhället, säger Paul Corbeel, vd för VK.

Flera dottebolag

I samband med förvärvet kommer Sweco även att ta över samtliga aktier i VK:s dotterbolag. I Nederländerna ingår designföretaget Infranea (3D-design, BIM-tjänster och VR-simuleringar), arkitektur- och ingenjörsföretaget DENC (logistik, industriella och kommersiella fastigheter) och ingenjörsföretaget One Simulations (CFD-simuleringar).

I Belgien ingår företagen Van Looy Group (logistikprojekt) och Exilab (laboratorier och renrum). Betic Ingénieurs-Conseils (byggprojekt) och EKOplan (vattenteknik) från Luxemburg samt Storbritannien-baserade AD Architects ingår också i affären.

Avtalet är villkorat ett godkännande från den belgiska konkurrensmyndigheten och ett avslut förväntas ske under första halvåret 2023.

#sweco
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0