Bostad
2 min lästid

NCC får stor order i Danmark

3:e januari 2023, 09:15
NCC får stor order i Danmark
Bildkälla BO-VEST.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Renoveringen omfattar bland annat nya fasader, byte av dörrar och fönster samt ny takkonstruktion med ny takbeläggning. I uppdraget ingår även att renovera och slå ihop boenden samt byggnation av nya bostäder på taken av byggnaderna. Dessutom ska installationerna i byggnaderna till stor del bytas ut.

– Jag gläder mig åt samarbetet, där vi tillsammans omvandlar området så att Blokland i framtiden blir ett attraktivt bostadsområde med många olika bostadstyper. Samtidigt är jag glad att vi mitt i en energikris ger de boende nya fasader, dörrar och fönster som isolerar och sänker värmekostnaderna, säger Kristian Overby, senior projektledare BO-VEST.

“Kräver stor omsorg”

Renoveringen av Blokland utförs i fem etapper fördelade på de fyra huskroppar som ska renoveras och byggas om – A, B, C och F. Några av de boende kommer bo kvar i sina lägenheter medan arbetet genomförs.

– NCC har genomfört flera bostadsrenoveringar åt BO-VEST och vi ser fram emot ännu ett uppdrag. Bland annat har vi renoverat området Albertslund Syd som överlämnades ett halvår före plan. Det här är ett uppdrag som kräver omsorg och stor hänsyn i arbetet eftersom vår arbetsplats samtidigt är någons hem, säger Catarina Molén-Runnäs, affärsområdeschef NCC Building Nordics.

Arbetet påbörjas under våren 2023 och förväntas vara avslutat under våren 2024.

#danmark #ncc
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0