Byggindustrin
2 min lästid

NCC bygger höghus i trä

15:e maj 2018, 12:08
NCC bygger höghus i trä
Förskolan byggs i betong och lägenhetshusen ovanpå helt i trä. Foto: Arkitektbyrån Projekt Engagemang.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

En förskola i betong byggs av NCC i Örebro – och ovanpå byggs det tre höghus i trä på sex våningar vardera. De ska rymma omkring 70 lägenheter.

Den nya förskolan, som blir drygt 2000 kvadratmeter och med tio avdelningar ska rymma 180 barn, byggs i betong och med tegelfasad. Ovanpå förskolan bygger de tre stycken, sex våningar högt lägenhetshus helt i trä.
De cirka 70 lägenheterna fördelas på mellan två till fyra rum och kök.
– Det här projektet är en totalentreprenad i samverkan. Genom detta kan vi på ett smidigt sätt lösa uppdraget i en öppen dialog och löpande fatta gemensamma beslut, mellan oss och vår beställare. Det ger ett bra slutresultat, säger Robert Davidsson, produktionschef på NCC i Örebro, i ett pressmeddelande.

Höghus får stabilitet genom korslimmat trä

Grundläggning av bygget beräknas påbörja nästa vecka, med sikte på inflyttning under första delen av 2020. Byggsystemet består av korslimmat trä för en stabil konstruktion, skriver NCC i pressmeddelandet.
För Örebrobostäder är projektet efterlängtat.
– Äntligen sätter vi nu spaden i marken för detta efterlängtade projekt. Vi har valt att bygga ett hållbart kvarter i betong och trä och där vi hoppas att vi kan förenkla för de boende i kvarteret Norrstjärnan med närhet till förskola och befintliga Norrbyskolan, säger Ulf Rohlén, vd för Örebrobostäder, i pressmeddelandet.

#bostäder #förskola #ncc #örebro #trä #trähus
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0