Byggindustrin
2 min lästid

Peab bygger ny ishall i väst

14:e december 2022, 13:23
Peab bygger ny ishall i väst
Illustration: Alingsåshem
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

På området Nolhaga, på samma plats där det idag ligger en ishall, ska Peab bygga en ny ishall. Den nya anläggningen kommer att byggas i två våningar och rymma 500 publikplatser. Lokalerna kommer även att ha plats för förråd, omklädningsrum, gym, kansli och träningslokal.

Anläggningen kommer att uppfylla de krav som Svenska ishockeyförbundet ställer för matcher i division 1.

– Ishallen är ett projekt som jag vet betyder mycket för hela kommunen, därför känns det lite extra betydelsefullt att få vara med och bygga den. Vi ser mycket fram emot att få sätta spaden i marken och bidra till en ny, uppdaterad ishall för alingsåsarna. Vi är många som kommer att gå på idrottsevenemang här och det är med stor stolthet som Peab är med, säger Liselott Bergkvist, regionchef på Peab.

Klimatsmart betong

I projektet kommer värmen och energin som skapas vid istillverkningen att återvinnas i badhuset som ligger i nära anslutning. Även Swerocks ECO-betong kommer att användas, som bidrar till att sänka koldioxidutsläppen med upp till 50 procent jämfört med traditionell betong.

– Det känns fantastiskt. Det här är ett projekt vi har jobbat intensivt med och vi ser fram emot att få göra verklighet av det. Nolhalla ishall kommer bli ett vackert inslag i Nolhaga slottspark, och en hall för Alingsåsaren att vara stolt över, säger Christer Winther Halldén, affärsområdeschef på Alingsåshem.

Uppdraget är en totalentreprenad i samverkansformen partnering med byggstart under våren 2023. Överlämning är beräknad till vintern 2024/2025

Projektet orderanmäls i det fjärde kvartalet 2022.

#alingsåshem #peab
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0