Bostad
2 min lästid

Diös byggstartar 50 lägenheter i Umeå

14:e december 2022, 08:22
Diös byggstartar 50 lägenheter i Umeå
Bildkälla: DIös.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

I kvarteret Vale tillskapas fyra miljöcertifierade byggnader som kommer att inrymma flexibla kontor, lokaler för urban service och välplanerade bostadsrätter. Kvarteret i sin helhet beräknas stå färdigt under 2026.

Tidigare i år offentliggjorde fastighetsägaren Diös sina planer för kvarteret Vale i centrala Umeå. Idag meddelar de att upplåtelseformen för de blivande lägenheterna blir 50 bostadsrätter. Bostadsrätterna kommer att förmedlas av Svensk Fastighetsförmedling, och intresseanmälan beräknas öppna i samband med byggstarten i januari 2023.

   Med ett bygglov som vunnit laga kraft och signat entreprenadavtal är vi mer än redo att ta nästa steg i utvecklingen av kvarteret Vale. Selbergs Entreprenad är en stark lokal aktör som liksom vi brinner för att utveckla Umeå på ett långsiktigt hållbart sätt, säger Göran Fonzén, affärschef, Diös Umeå. 

– Kvarteret Vale är ett spännande projekt som vi är glada och stolta över att vara en del av. Vi har en god relation med Diös och våra gemensamma erfarenheter från tidigare projekt bäddar för en framgångsrik genomförandefas och ett strålande slutresultat. Nu har vi siktet inställt mot byggstart i januari, säger Ulrik Wållberg, VD, Selbergs Entreprenad.

Sedan tidigare är kommunicerat att Diös tecknat ett grönt hyresavtal med Försäkringskassan avseende 3 300 kvadratmeter modern kontorsyta i kvarteret.

#diös #selbergs entreprenad #umeå
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0