Bostad
2 min lästid

Selvaag köper av kommun – bygger 223 bostäder

13:e december 2022, 09:32
Selvaag köper av kommun – bygger 223 bostäder
Visionsbild: Pörner och Pettersson AB för Selvag Bostad.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Selvaag Bostad investerar för första gången i Barkarby och bygger 223 bostadsrätter i ett centralt läge på gångavstånd till både tunnelbanan, naturreservatet, förskolor och grundskolor.

Bostäderna byggs som så kallade Selvaags Pluss-bostäder där har de boende tillgång till service som liknar den på hotell med bemannad reception, lounge för fika och umgänge, välutrustat gym, festlokal med kök, konferensrum och två övernattningslägenheter som kan nyttjas vid besök.

Pluss-konceptet har funnits i Norge i nästan 20 år och finns i dagsläget i tre kvarter i Stockholms innerstad.

– Att Selvaag Bostad för första gången väljer att utveckla sitt Pluss-koncept utanför Stockholms innerstad tar jag som ett bra tecken på att vi utvecklar en livskraftig stadsmiljö här i Barkarby. Jag ser mycket fram emot att se Selvaags kvarter växa fram. Med Pluss-konceptet får vi en ny typ av bostäder som breddar utbudet och kan locka nya målgrupper till Barkarby, säger Eva Ullberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Inleder bygget 2024

Bygglov har beviljats och byggstart planeras under 2024.

– Vi ser verkligen fram emot att få vara en del av den spännande utveckling som pågår i Barkarbystaden. Vårt projekt vill både fånga värden som platsen har stått för i sin historia och samtidigt bidra till vårt samtida och framtida stadsbyggande. Den respons vi fått hittills på att Pluss-konceptet kommer till Barkarby har varit mycket god. Vi ser fram emot att börja sälja, bygga och få möta dem som väljer att flytta in i vårt kvarter, säger Patrik Eriksson, projektdirektör på Selvaag Bostad.

#barkarbystaden #järfälla #järfälla kommun #pörner och pettersson ab #selvaag bostad
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0