Bostad
1 min lästid

Folkhem får anvisning – bygger 100 bostäder

9:e december 2022, 09:41
Folkhem får anvisning – bygger 100 bostäder
Illustration: FritzelPantzar.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

“Ambitionen med projektet är att utnyttja träbyggandets många fördelar och skapa ett projekt där intrånget i värdefull naturmark kan minimeras.” skriver bolaget i ett pressmeddelande.

–  Vi är väldigt glada att vi fått detta förtroende från Stockholms stad och ser nu mycket fram emot att få vidareutveckla vårt förslag i samverkan med kommunen. Det är ett kvitto på att våra höga ambitioner avseende hållbarhet, innovativt byggande och arkitektur uppskattas av kommunerna, säger Anna Ervast Öberg affärs- och projektutvecklingschef på Folkhem.

Uppför fem hus

Folkhems förslag, framtaget med hjälp av arkitekterna FritzelPantzar, innebär att fem punkthus byggs längs med en ny väg på höjden vid Fregattvägen. Parkering samlas i ett samlat garage vilket ger möjlighet att grundlägga husen på pelare.

–  Vårt förslag tar sin inspiration från Gröndals rika arkitektoniska historia och vår ambition är att tillföra ett nytt tidslager som kan representera det bästa i 2020-talets hållbara stadsbyggande. Det är fantastiskt fint läge i stadsdelen precis vid naturen och med utsikt över hela Stockholm, säger Felix Antman Debels, affärsutvecklare på Folkhem.

Nästa steg i processen är ett planarbete och beräknad byggstart är mellan 2027-2028.

#folkhem #fritzelpantzar #gröndal #stockholm
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0