Byggindustrin Arkitektur
1 min lästid

Ny VD till teknikkonsultbolag

7:e december 2022, 13:42
Ny VD till teknikkonsultbolag
Anna Utsi. Bildkälla: Licab.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Licab startade 2007 av Andreas Andersson och Peder Selberg och har vuxit snabbt. För att kunna fortsätta växa i enlighet med en expansiv tillväxtstrategi görs nu en förändring i ledningsstrukturen för bolaget. En av förändringarna är att Anna Utsi blir ny VD.

– Jag är stolt och glad över att få grundarnas förtroende att leda Licab in i framtiden. Det är en spännande tid här i norra Sverige just nu, med alla de stora omställningsprojekten, där vi är med och levererar spetskompetens inom flera områden, säger hon.

Byter plats med tidigare VD

Utsi kom till Licab under 2020 och har senaste året varit vice vd. Tidigare har hon bland annat arbetat som Sverigechef för Talga Resources och varit affärsutvecklingschef på Swerea Mefos, affärschef på SSAB Merox och rådgivare på branschorganisationen Jernkontoret. I botten har hon en civilingenjörsexamen inom samhällsbyggnadsteknik från LTU.

Hon tillträder som VD den 1 jan 2023. Andreas Andersson, som varit VD fram till nu, fortsätter som vice VD. Peder Selbergs nya roll är affärsområdeschef.

Licab är sedan 2020 en del av den finska Solwers-koncernen, noterad på Nasdaq First North Growth Markets Helsingfors.

#licab #luleå
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0