Byggindustrin Bostad
1 min lästid

Duo köper byggrätter i Uppsala

7:e december 2022, 11:23
Duo köper byggrätter i Uppsala
Genrebild. Bildkälla: Derome.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Samarbetet mellan familjeföretaget Derome och fastighetsutvecklaren Reliwe fortsätter – nu är det klart att företagen via ett gemensamt bolag utvecklar ett område med 10 000 kvm BTA småhus i Uppsala. Detaljplanen förväntas vinna laga kraft under hösten 2023.

– Vi är glada att ännu en gång utnyttja styrkan i våra respektive bolag och tillsammans utveckla fler attraktiva bostadsområden i trä. Det finns en stor efterfrågan på fler småhus och vi ser fram emot att kunna presentera ett starkt förslag med fokus på det hållbara träbyggandet samt att skapa en hög social trivsel för områdets boende säger Ted Mellin, affärschef inom Derome.

En mil utanför stan

Bostäderna kommer att byggas i området Fullerö Hage som ligger cirka en mil norr om Uppsala. Närheten till E4:an och Storvreta station gör området utmärkt för familjer som vill bo lugnt och naturnära, men på smidigt pendlingsavstånd till Uppsala.

– Vår ambition är att fortsättningsvis öka byggrättsportföljen och växa i starka tillväxtregioner likt Uppsala. Vi är även stolta över vårt samarbete med Derome, ett av Sveriges starkaste varumärke inom träindustri. Tillsammans har vi förutsättningarna och viljan att utveckla eftertraktade och klimatsmarta bostäder säger Gurmo Endale, partner på Reliwe.

#derome #fullerö #reliwe #uppsala #uppsala kommun
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0