Bostad
2 min lästid

Skebo bygger bostäder utanför Skellefteå

10:e november 2022, 14:40
Skebo bygger bostäder utanför Skellefteå
Skiss för bostadsbygget i Burträsk. Bildkälla: Skebo.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Skebos satsning på nya hyreslägenheter i ytterområdena är historisk, här har det inte byggts sedan 90-talet men nu när det råder kraftig efterfrågan på bostäder agerade Skebo. Efter en tid av utredningar och undersökningar tidigare i år så lämnade Skebo in bygglov för Byske, Bureå, Boliden och Burträsk.

Den 22 september beslutade Bygg- och Miljönämnden vid Skellefteå kommun att bevilja bygglov för samtliga flerbostadshus.

– Vi är glada att kunna sätta igång byggandet i tre projekt och vi anser fortfarande att Boliden behöver bostäder så vi kommer fortsätta utreda den möjligheten, säger Harriet Classon, styrelseordförande i Skebo.

Ett bygglov upphävt

När överklagningsperioden gått ut stod det klart att bygglovet i Boliden överklagats till Länsstyrelsen som nu tagit beslutet att upphäva bygglovet för fastigheten Bjurliden 1:456. Bygglovsansökan gällde fyra fastigheter på två våningar med totalt 30 lägenheter. Länsstyrelsen anger som motivering till sitt beslut att de planerade husen inte ryms inom befintlig detaljplan för området.

– Det är klart att vi hade hoppats på ett annat utslag eftersom vi vet vilket stort bostadsbehov som finns nu och som förväntas växa i framtiden. Här är detaljplanen gammal och har inte uppdaterats till dagens behov och att ändra på detaljplanen skulle ta flera år – tid som inte finns i ett växande Skellefteå.

#byggnationer #skebo #skellefteå #skellefteå kommun
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0