Byggindustrin
2 min lästid

Catena bygger ut lager i Enköping

8:e november 2022, 08:54
Catena bygger ut lager i Enköping
Bildkälla: Catena.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Tillbyggnationen om cirka 5 800 kvm uppförs i direkt anslutning till Catenas befintliga logistikanläggning som hyrs av Coop och omfattar cirka 10 900 kvm på fastigheten Stenvreten 8:33 i Enköping.

Den nya tillbyggnationen utgörs av ett fryslager och både den nya och den befintliga delen miljöcertifieras enligt Breeam InUse. En solcellsanläggning ska installeras och insatser kommer att ske för att tillföra gröna ytor och skapa bättre förutsättningar för biodiversitet.

Ansvarar för 800 butiker

Avtalslängden är 14 år med ett uppskattat driftsöverskott om drygt 8,3 miljoner.

– Vi är glada att vi nu kan använda ytterligare en del av tomtytan och hjälpa Coop att expandera på platsen och öka sin kapacitet för fryslagring genom att tillföra kylda utrymmen där vi dessutom kan nyttja höjderna maximalt, säger Catenas regionchef i Stockholm, Tobias Karlsson.

Coop är en av Sveriges största livsmedelskedjor. Coop Logistik svarar för effektiv drift av transporter, terminaler och varuförsörjning till Coops mer än 800 butiker.

– Med utbyggd terminal i Enköping kan vi utöka vår verksamhet och bättre serva befintliga butiker och kunder med frysvaror. Med större terminal får vi större lagerkapacitet, fler in- och utlastningsportar och vi kan växa i takt med Coops tillväxt. Samtidigt säkrar vi att Coop kan flytta in i en energieffektiv byggnad där såväl byggnadsprestanda som energiförsörjning är valda med omsorg, säger Örjan Grandin, VD för Coop Logistik.

#catena #coop #enköping
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0