Kundservice: 08 – 400 22 620
Vd: Oscar Lundberg
Chefredaktör: Myrna Whitaker
Ägare: Lundros, ett fristående,
(redaktionellt oberoende bolag)
Org nr: 556856-4594
[email protected]
Allt fler svenskar vill köra en bil som åtminstone delvis går på el. Fördelarna är både ekonomiska och miljömässiga. – Vi har 94 procent laddbara bilar i vår orderstock, säger Johan Linder, affärsområdeschef på tjänstebilsföretaget CarPay Fleet och fortsätter:
– Vi kan också se att de rena elbilarna ökar mest och har gått om laddhybriderna.
Statistiken släpar efter
Leveranstiderna för nya bilar har blivit allt längre och är ofta sex månader eller mer. Detta gör att registreringsstatistiken som presenteras varje månad inte visar de bilar som kunderna beställer idag. I september var 55 procent av de registrerade bilarna laddbara, en siffra som alldeles säkert kommer att öka markant framöver.
Fördelar för tjänstebilsföraren
När förmånsvärdet för en laddbar bil räknas ut så gör man ett teknikavdrag på nybilspriset, vilket ger ett lägre förmånsvärde. Dessutom är skatten avsevärt lägre. Detta gör att en elbil ofta får ett lägre förmånsvärde än en fossildriven.
– Utöver det lägre förmånsvärdet så är kostnaderna för drivmedel lägre än för både bensin- och dieselbilar, trots högre elpriser. Detta gäller särskilt den som kan ladda hemma, säger Johan Linder.
Lockande kostnadskalkyl
Många företag och organisationer kräver att alla tjänstebilar skall klara miljöbilskraven på max 30 gram CO2/km. Bilarna är för många en viktig del i omställningen till en mer hållbar verksamhet.
– Laddbara bilar är bra för miljön, men de ger också en attraktiv totalkostnad med lägre arbetsgivaravgift, lägre servicekostnader för bilen och ett bra restvärde, avslutar Johan Linder.
Kundservice: 08 – 400 22 620
Vd: Oscar Lundberg
Chefredaktör: Myrna Whitaker
Ägare: Lundros, ett fristående,
(redaktionellt oberoende bolag)
Org nr: 556856-4594
[email protected]
Copyright 2021 – 2025 | Branschaktuellt Sverige AB