Byggindustrin
3:e maj 20181 min lästid

Sju aktörer nya delägare i ID06

3:e maj 20181 min lästid
Sju aktörer nya delägare i ID06
ID06 är ett vanligt identifieringssystem vid arbetsplatser. Foto: Philip Erdtman
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Sveriges Byggindustriers säkerhetssystem ID06 får sju nya delägare. Det presenterar företaget Sabo i ett pressmeddelande, som är en av aktörerna.
– Vi är glada att vi kan vara med och bidra till att säkerheten ökar, säger Jonas Högset.

ID06, identifikationssystemet lanserat av Sveriges Byggindustrier 2006, får sju nya aktörer som delägare: Installationsföretagen, Byggherrarna, Fastighetsägarna, ME, Plåt-och Ventilationsföretagen, Glasbranschföreningen, Måleriföretagen och Sabo.

“ID06 en angelägenhet för hela byggsektorn”

Det skriver den sistnämnda aktören i ett pressmeddelande.
– Vi är glada att vi kan vara med och bidra till att den sunda konkurrensen stärks och säkerheten ökar. Som delägare visar vi att ID06 är en angelägenhet för hela byggsektorn och att SABO är med i vidareutvecklingen av ett tillförlitligt system för säkra arbetsplatser, sund konkurrens på lika villkor och anpassning till nya lagar och regler, säger Jonas Högset, chef inom fastighet och boende hos SABO.

Identifiering vid byggarbetsplatser

Systemet skapades till säkerhet på byggarbetsplatser och för att främja sund konkurrens, enligt systemets egen hemsida.  Användningsområden är närvaroregistrering, digitalisering av utbildningsbevis, företagskontroll och inpasserings- och låsfunktioner.

#id06 #sabo #säkerhet
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0