Byggindustrin
2 min lästid

Götenehus säger upp personal: "Minskad efterfrågan"

4:e oktober 2022, 09:45
Götenehus säger upp personal:
Götenehus VD Andreas Gustafsson. Bildkälla: Götenehus.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Det senaste årets kraftiga kostnadsökningar, tillsammans med stigande räntor och en orolig omvärld, har lett till en minskad efterfrågan på nyproducerade bostäder. Detta påverkar Götenehus anläggning i Götene.

För att anpassa verksamheten till de nya förutsättningarna har bolaget varslat 25 medarbetare om uppsägning. Varslet berör främst tjänstemän och beräknas leda till sänkta omkostnader på årsbasis med cirka 20 miljoner kronor.

“Full förståelse för oro”

Efterfrågan på nyproducerade bostäder har minskat. Inom affärsområdet Villor och fritidshus är orderstocken fortsatt god, men inom affärsområde bostadsutveckling har de stigande priserna gjort det svårt att få ihop fastighetskalkylerna vilket lett till att flera planerade bostadsprojekt stoppats eller skjutits på framtiden.

– Jag har full förståelse för att det lagda varslet skapar oro bland medarbetare, men det är nödvändigt för att anpassa oss till nya förutsättningar. Bostadsbehovet i Sverige är i grunden stort och de förändrade flyttkedjorna med ökat behov av småhus i naturnära områden kommer att gynna Götenehus bostadsverksamhet på sikt, säger Andreas Gustafsson, VD och koncernchef Götenehus Group.

De första effekterna av varslet märks under det första kvartalet 2023.

Läs även:

Magnolias krisdrag: Varslar 20
30:e augusti 2022
Fastighet
Magnolias krisdrag: Varslar 20
Minskar kostnader på grund av inflationen.
#götenehus #varsel
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0