Byggindustrin
1 min lästid

Så många oseriösa företag anmäls för brott

25:e april 2018, 13:11
Så många oseriösa företag anmäls för brott
I genomsnitt sker 15 inbrottsstölder på byggarbetsplatser per dygn i Sverige
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Snedvriden konkurrens på grund av oseriösa aktörer i byggbranschen genom projektet Fair Play Bygg. En rapport visar att 141 tips mottogs om kriminell verksamhet under 2017.

Under veckan släpps Fair Play bygg sin andra årsrapport. Den visar att 141 tips lämnades in om misstänkt kriminell verksamhet i byggbranschen under 2017. 55 av dessa ärenden överlämnades till relevant myndighet.
Tipsen är olika misstankar inom skattebrott, penningtvätt, brott mot utlänningslagen och mutbrott.

Oseriösa företag ger osund konkurrens

– För oss är sund konkurrens en av de absolut viktigaste frågorna. Att Fair Play Bygg under 2017 fått in över 140 tips visar att det finns många människor som vill bidra till att skapa en sund byggbransch. Ett bättre samarbete mellan myndigheter tror jag är en viktig faktor för att vi ska kunna motverka brottslighet och nå en sund konkurrens för hela byggbranschen, säger Kristin Andersson, vd på Stockholms Byggmästareförening.

Drygt hundra inlämnade ärenden till myndigheter

Fair Play Bygg är ett projekt av Stockholms Byggmästareförening och Byggnads stockholm-Gotland. De senaste två åren har projektet mottagit 247 tips, varav 97 har lämnats in till Skatteverket, Ekobrottsmyndigheten, Arbetsmiljöverket och Polisen.

#brott #byggnads #ekobrott #fair play bygg #polisen #stockholms byggmästareförening
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0