Sponsrad
3 min lästid

Så slapp konsultbolaget krånglig administration

19:e september 2022, 08:53
Så slapp konsultbolaget krånglig administration
Sponsrad
Like 0

Konsultbolaget Gravity startade i liten skala 2017 och har sedan dess vuxit rejält. I dag arbetar deras 17 konsulter inom verksamhetsområdena arkitektur, storkök och fastighetsförvaltning. De har spännande projekt på gång runt om i landet – skolor, simhallar, laboratorier och tillagningskök är bara några exempel.

Gravity har från start varit fast beslutna om att skapa ett hållbart bolag där tiden inte försvinner i administration.

– När vi startade var det flera av oss som jobbat i större bolag där vi såg att stödfunktioner som ekonomisystem, redovisning och annat kunde vara en belastning som tog väldigt mycket tid. Därför bestämde vi oss för att försöka reducera bort allt som inte behövdes och hitta ett molnbaserat affärssystem som var lätt för oss och våra medarbetare att arbeta i, säger vd:n Staffan Ädelqvist och fortsätter:

– Efter att ha provat olika system kom vi i kontakt med Blikk för tre år sedan och valde att gå över till det, något vi är väldigt nöjda med.

Candelas huvudkontor, ritat av Gravity. Här har de skapat en trivsam miljö som inte tar fokus från företagets egna produkter.

Sköter all administration i Blikk

I dag sköter Gravity all administration i Blikk och använder i princip alla funktioner i systemet. Två funktioner som de uppskattar lite extra är rapport- och analysverktyget och verktyget för projekthantering.

– Som uppdragsansvarig tycker jag att det är skönt att kontinuerligt få en bild av vad medarbetarna har rapporterat in i de olika projekten. Jag kan även med ett klick skapa enkla rapporter där jag i realtid får veta hur mycket som är upparbetat i förhållande till en viss budget, vilket är viktigt när vi arbetar i stora projekt, säger Ivi, och Staffan fyller i:

– Vi använder oss även mycket av analysverktyget som fungerar lite som ett planeringsverktyg internt. Där får vi en bra överblick och kan exempelvis se hur vi bemannar olika uppdrag.

Så underlättar du tidrapporteringen för dina anställda

Se videon – få en helt ny syn på administration

Snabb och kunnig support

Oscar Istam, arkitekt på Gravity, uppskattar enkelheten i att skapa fakturaunderlag som skickas direkt till det integrerade ekonomisystemet och den snabba supporten i Blikk.

– Blikk är väldigt användarvänligt, smidigt och vi har kunnat anpassa systemet efter våra behov. Dessutom har de en kanonbra support som svarar och löser problemet direkt, säger han.

Fakta Blikk

Genom att samla flera viktiga funktioner i ett system kan Blikk spara tid, minska administrationen och öka lönsamheten hos ett företag. Systemet håller koll på kunder, försäljning, avtal, projekt, tidrapporter, kvitton och fakturering. Blikk är integrerat med marknadens vanligaste lönesystem och ekonomisystem såsom Fortnox, Visma eEkonomi, Visma Administration, Visma.net och Björn Lundén.

Prova gratis

Se fler kundcase här

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0