Byggindustrin Bostad
2 min lästid

Serneke gör tioårig satsning i fjällen

23:e april 2018, 14:47
Serneke gör tioårig satsning i fjällen
Anläggningen har 18 FIS-godkända nedfarter. Foto: Nisse Schmidt.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Serneke satsar långsiktigt på fjällorten Fjätervålen i Idre. Planerna är nu igång för att utveckla flera delar av anläggningen under en tioårsperiod. 

Serneke påbörjar nu planer på att bygga i Fjällen. Orten Fjätervålen kommer att få flera stugor och lägenheter, ny skidlift, toppstuga, hotell och mycket mer. Det är som delägare efter att ha förvärvat 40 procent av Fjätervålen AB i januari.

Efter ett tre månader långt planeringsarbete presenteras det att satsningen kommer att pågå till 2028.
– Planen är att bevara och utveckla det som är unikt med Fjätervålen men att utveckla anläggningen med långsiktigt hållbara lösningar i fokus. Ambitionen är att bli Nordens mest hållbara fjälldestination och en innovativ testbädd för hållbart byggande och digitalisering, säger Ola Serneke, ordförande i Fjätervålen AB samt VD och koncernchef för Serneke Group, i ett pressmeddelande.

Fjällorten kan få 1500 nya boenden

Orten grundades redan under 60-talet. Målet är att projektet ska utveckla mellan 1000 och 1500 nya boenden samt ett nytt centrum med bykänsla. Det ska även bidra till att verksamhet ska vara igång året om.

Dessutom ska de bygga upp ett utbildningscenter för den egna koncernen i orten.
– Vårt mål är att skapa en ökad attraktion och nya arbetstillfällen till regionen genom att långsiktigt och varsamt utveckla en skidort med fantastiska förutsättningar. Förutom att vi nu inlett ett planarbete behöver vi också bygga en ny organisation och välkomna många nya drivna medarbetare som vill vara med på resan, säger Ola Serneke.

Anläggningen har 18 nedfarter och är godkända av FIS internationella regler för slalom och storslalom.

#by #fjällen #idre #serneke #skidåkning
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0