Byggindustrin
2 min lästid

Skånskt familjeföretag tar in extern VD

2:a september 2022, 09:41
Skånskt familjeföretag tar in extern VD
Bildkälla: Otto Magnusson.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Den 43-åriga Strömstadsonen är redo att ta över rodret på ett av Sveriges äldsta familjeföretag och leda de över 100-årsmarkeringen.

– Att få chansen att komma in i ett välskött och fint familjeföretag med så kompetenta och drivna medarbetare är få förunnat. Jag känner mig otroligt inspirerad av uppgiften och det är med stort engagemang och ödmjukhet jag tar mig an uppdraget från ägarna, säger Björn Niklasson.

Den 43-åriga Strömstadsonen är redo att ta över rodret på ett av Sveriges äldsta familjeföretag och leda de över 100-årsmarkeringen.

Björn Niklasson har över 15 års erfarenhet från byggbranschen och kommer närmast från en roll som verksamhetsområdeschef på Granitor. Efter examen som civilingenjör på LTH arbetade han i olika roller i produktionen på Veidekke innan han 2010 tog klivet över till Granitor där han kontinuerligt utvecklats i nya befattningar.

2018 var han nominerad till Årets byggchef för sitt starka ledarskap.

– Det känns väldigt tryggt att lämna över det operativa ansvaret till två så erfarna och kompetenta personer, säger ägarna Ulf och Dan Magnusson.

Bolaget anställer även en ny ekonomichef i form av Malin Olsson som sedan 12 år tillbaka har Malin varit ekonomichef på BoKlok.

Byggnadsfirman Otto Magnusson har sitt ursprung i byggserviceverksamheten genom att Ulf och Dans farfar, Otto Magnusson, 1928 sökte sig till Malmö där han med sin vagn började utföra inredningsarbete och renoveringar åt stadens privata fastighetsägare.

Nu, snart 100 år senare, har företaget utvecklats av tre generationer och blivit en koncern som kan erbjuda allt från den klassiska byggservicen till stora nyproduktioner där man konkurrerar med de rikstäckande gigantiska byggkoncernerna.

– De goda relationerna med medarbetare, kunder och leverantörer är det som har gjort och gör oss framgångsrika. Vi bygger på förtroende och med det kommer ett ansvar, säger Ulf Magnusson.

#boklok #granitor #otto magnusson #rekrytering
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0