Byggindustrin
2 min lästid

Nacka kan bli årets superkommun

19:e april 2018, 10:31
Nacka kan bli årets superkommun
Nacka strand är en nyare del av kommunen. Foto: Wikimedia Commons
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Nacka kommun kan bli årets superkommun och årets välfärdsförnyare. Detta efter nomineringar av priser som delas ut av tidningen Dagens Samhälle.

Nacka kommun är en av tre finalister i klassen storstadskommuner för tidningen Dagens Samhälles pris Årets superkommun. Dessutom är kommunen nominerad till priset som årets välfärdsförnyare efter att de, som första kommun i landet, infört en certifiering för gode män.

“Ett kvitto på att Nacka är på rätt väg”

– Det finns väldigt mycket framtidstro i Nacka. Här ska alla kunna förverkliga sina drömmar, oavsett om det handlar om att bilda familj, starta företag, bygga hus eller utbilda sig. Nomineringen som Årets superkommun är ett kvitto på att vi är på rätt väg – både i att bygga stad och samtidigt behålla 50 procent grönt, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande i Nacka, i ett pressmeddelande.

Avgörs baserad på statistik från elva kategorier

Årets superkommun avgörs enligt statistik sammanställd av tidningen, där elva kategorier och 75 olika variabler poängsätter landets kommuner. Kategorierna är inom allt från skolresultat till näringsliv. Nacka Kommun har sedan tidigare varit och nosat i toppen efter en fjärdeplats i förra årets prisutdelning.
Priset delas ut för fjärde gången i kategorierna Årets superkommun, Årets välfärdsförnyare, Årets samhällsbyggare och Årets samhällsentreprenör av Dagens Samhälle.

#dagens samhälle #kommun #moderaterna #nacka
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0