Byggindustrin
1 min lästid

Entreprenör utsedd för Zeppelins nya jättebygge

7:e augusti 2022, 20:09
Entreprenör utsedd för Zeppelins nya jättebygge
Zeppelin Sveriges nya huvudanläggning i Landvetter. Bild: Zeppelin Sverige AB / Semrén & Månsson Arkitekter
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Förutom att GBJ Bygg Väst har utsetts till totalentreprenör har fastighetskonsulterna Sundborn & Penden varit rådgivare i projektet. Arkitekter är Semrén och Månsson.

– Att vi har signerat kontraktet med GBJ Bygg Väst AB som vår totalentreprenör i Landvetter-projektet känns mycket bra. Att vi börjar bygga i oktober är en viktig och mycket positiv milstolpe för både Zeppelin, Caterpillar, våra medarbetare och inte minst våra kunder i Sverige, säger Volker Poßögel, vd för Zeppelin Nordics och Zeppelin Sverige AB.

“Anläggningen är det första steget i en nationell svensk satsning på fler lokaler och serviceanläggningar för att möta Zeppelins fortsatta tillväxt”, skriver bolaget.

Den nya anläggningen kommer att rymma det svenska huvudkontoret med cirka 150 arbetsplatser. Den totala lokalytan är cirka 9000 kvadratmeter varav verkstad, lager och kontor omfattar cirka 7800 kvadratmeter.

Ett stort fokus är att bygga klimatsmart.

– Anläggningen kommer att vara miljöcertifierad enligt BREEAM In-Use. Zeppelin-koncernen jobbar målmedvetet med att alla strategiska affärsenheter ska vara CO2-neutrala innan 2030, både när det gäller lokaler och verksamhet. Anläggningen i Landvetter skräddarsys och möter det kravet helt, betonar Volker Poßögel, Zeppelin.

Byggtiden planeras till cirka 1,5 år och anläggningen beräknas vara klar under våren 2024.

#byggnationer #gbj bygg väst #semren & månsson #zeppelin
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0