Sponsrad
4 min lästid

Nyheten: Nu finns Fords spännande E-Transit i Sverige

7:e juni 2022, 10:47
Nyheten: Nu finns Fords spännande E-Transit i Sverige
Sponsrad
Like 0

Ford E-Transit kommer i flera olika utföranden och storlekar med två olika höjdvariationer och två längdvariationer. Storleksmässigt spänner utrymmet mellan 9,5 och 15,1 kubikmeter och maxlastkapaciteten är 1 470 kilo. Bilen finns tillgänglig både som skåp och chassi, och dessutom har den en räckvidd på hela 402 kilometer vid stadskörning på bara en laddning*. E-Transit har också prisats för sin säkerhet. Den oberoende fordonssäkerhetsmyndigheten Euro NCAP belönade i februari månad bilen med ett guld för sina avancerade förarassistanssystem.

Läs mer – Här är alla nyheter i Ford E-Transit

– E-Transit är byggd på en väldigt klassisk modell och populär bil. De lärdomar vi har sedan tidigare har vi nu med oss in i framtiden, vilket resulterar i en väldigt modern och eldriven transportbil som fungerar i alla lägen, säger Martin Tenggren på Ford Sverige.

En helt unik detalj på Ford E-Transit är tillvalet Pro Power Onboard som gör det möjligt att ta ut ström från bilens batteri via uttag vid bakdörren och i hytten. Det går att använda upp till 2.3 kW vilket räcker för exempelvis en såg eller en vinkelslip.

– Genom appen kan förare själva välja strömförbrukning. Om du vet att du behöver exempelvis 30 procent batteri för att ta dig hem senare under dagen kan du anpassa energiförbrukningen så att den inte blir för hög. Jag tror det här kommer att finnas i var och varannan bil, säger Martin Tenggren.

Spännande detaljerna i nya transportbilen Ford E-Transit

En stor fördel med att välja en elektrifierad transportbil jämfört med en fossildriven version är det lägre priset. El är ett billigare drivmedel än bensin eller diesel. En annan fördel är att du enkelt laddar din bil hemma med en laddbox för att alltid komma ut till en fulladdad bil på morgonen.

En annan viktig faktor är att helelektriska fordon har färre rörliga delar, det innebär att det är mindre risk att delar går sönder eller skadas vid körning och måste bytas ut mot nya. Då slipper du omständliga reparationer och tråkiga skador.

Ford storsatsar på framtiden och ambitionen är att sälja 600 000 elektriska fordon i Europa till 2026. Samtidigt investeras även nästan 20 miljarder svenska kronor i en ny fabrik i tyska Köln för att öka tillverkningen och vara med och driva på utvecklingen av elektrifierade fordon i Europa. Dessutom bygger man en ny, toppmodern batterifabrik i Turkiet som ska bli en av de största i Europa.

Ford E-Transit finns nu i Sverige och kommer att visas upp på olika platser under Juni månad.

Hitta din återförsäljare – Här finns Ford E-Transit

*Gäller L3H2 350 skåp. faktisk räckvidd varierar beroende på ett antal faktorer som yttre klimat, körstil, bilunderhåll, batteriålder etc. Energiförbrukning (bl. körn.) WLTP 28,9 – 33,1 kWh /100 km, CO2-utsläpp 0 g/km. Garanti gäller 5 år/15 000 mil. Batterigaranti 8 år/16 000 mil.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0