Byggindustrin
1 min lästid

Omstridd fastighet säljs för 2,7 miljarder

7:e juni 2022, 10:47
Omstridd fastighet säljs för 2,7 miljarder
Snäckan 8. Pressbild: Skanska
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Byggkontraktet och byggherrekostnader bedöms uppgå till cirka 1,6 miljarder kronor, och det nya kontorshuset beräknas stå klart under första kvartalet 2026.

Kontorsfastigheten snäckan är mer känd som KPMG-huset och ligger bredvid Sheraton hotell i Stockholm.

I pressmeddelandet skriver Skanska att “Snäckan 8 kommer att bli ett modernt och framtidssäkrat kontorshus med en total uthyrningsbar yta på cirka 23 000 kvadratmeter” och att projektet utformas för att stärka ett attraktivt gatuliv och har som ambition att nå högsta klassificering, Platinum, enligt miljöcertifieringen LEED.

“Mycket av materialet från den befintliga byggnaden kommer återanvändas eller återvinnas. Bland annat ska den gamla fasadstenen saneras och användas som plattbeläggning på taket på det nya kontorshuset”, heter det.

Projektet inkluderas i orderingången för Sverige för det andra kvartalet 2022 och inkluderar initiala rivningsarbeten som kommer att pågå under cirka ett år.

Rivningen av fastigheten har överklagats i flera omgångar. Den ideella föreningen Samfundet S:t Erik anser bland annat att rivningen skulle påverka riksintresset Stockholms innerstad med Djurgården. Men i september 2020 gav mark- och miljödomstolen grönt ljus för Skanska att riva fastigheten.

#byggnationer #fastighet #skanska #slussgården
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0